Hulphond

Hulphond / Therapiehond

De Australian Labradoodle heeft zich als therapiehond of hulphond bewezen. Ze zijn uitermate geschikt om ingezet te worden voor mensen die ondersteuning nodig hebben op allerlei verschillende gebieden.

De Australian Labradoodle is aan het eind van de 80 er jaren ontstaan. Een Australische hulphonden vereniging kreeg een aanvraag voor een hulphond van een blinde vrouw. Deze vrouw had allergische klachten. Helaas hadden ze in Australië geen hond om haar aan te bieden. Hierdoor ging men op zoek naar een nieuw te vormen ras. Wally Conren begon met het ontwikkelen van een allergie vriendelijke hulphond. Dit om hulpbehoevende mensen met een allergie toch een hulphond aan te kunnen bieden. Hij begon met het kruisen van een Labrador met een Poedel. Dit werk werd Professioneel voortgezet door Tegan Park en Rutland Manor. Met een aantal (6) rassen die ze hebben ingekruist.

Het recept is geheim. Australian Labradoodles zijn zeer gevoelig en daardoor zeer geschikt als therapiehond of hulphond. Vooral het hoge knuffelgehalte van dit ras is zo speciaal wat het aantrekkelijk maakt met daarnaast de vriendelijkheid, intelligentie en hun allergievriendelijke vacht, zijn een perfecte combinatie.

De Australische Labradoodle is een fantastische hond  voor zowel volwassenen als ook kinderen. Een echte gezinshond, een Australische Labradoodle is binnen korte tijd al een echte vriend. Ze doen graag hun best voor hun baas. Ze zijn heel intuïtief en dat maakt ze geschikt als therapiehond. Ze voelen precies aan wie extra hulp nodig heeft. Ziek, verdrietig, depressief, lichamelijk gehandicapt, ze richten zich snel op deze personen, omdat ze dit dus voelen. Om deze reden wordt dit ras vaak ingezet als hulp- of therapiehond. Niet alleen voor mensen met een visuele- of verstandelijke handicap,m maar juist voor mensen met emotionele problemen of gedragsstoornissen. De Australian Labradoodle is dé ideale gezinshond !

Hulphond | assistentiehond | buddy | maatje
doppen sparen hulphonden

Doppen sparen

Wij van ParkstadDoodles sparen doppen mee.

Wij vinden het werk van hulphonden heel belangrijk en sparen daarom graag mee. We dragen graag ons doppie bij.