About Us

Hallo allemaal,
Leuk dat je de tijd heb genomen om onze site te bekijken.
Wij zijn ParkstadDoodles en wonen samen met onze drie kinderen en onze diertjes in Landgraaf.
In 2016 is onze hond na 16,5 jaar overleden en kwam er een enorme stilte in ons huis. We kwamen erachter dat een leven zonder hond niet bij ons paste.
Nu kwamen we een ras tegen dat zowel geschikt was voor mensen met allergieën en ook veel gebruikt word als hulphond. Zelf was ik dan ook al snel overtuigd: “Dit word ons ras !”. En nu de rest van ons gezin nog, maar bij het zien van de honden en pups was het al snel uitzoeken bij welke fokker we een leuke, geschikte hond konden vinden.
We wilden graag een makkelijk ras. Een hond die we overal mee naar toe konden nemen op al onze reizen met de camper en een hond die wij in de toekomst konden inzetten als hulphond.
Het leek ons ook wel eens leuk een nestje te hebben en wisten toen dan ook nog niet dat dit ras erg beschermd word, om er zo voor te zorgen dat dit ras gezond blijft en het beste eruit word gehaald.
Maar toen wij de prijs van een fokhond hoorden schrokken wij zo van de prijs, omdat deze zo’n 5/6 keer hoger ligt dan een gewone pup, dat we het toen niet zagen zitten en het geld niet hadden om een fokhond te kopen. We kregen onze eerste gewone pup in 2018. We werden zo verliefd op dit ras dat het toch zo erg bleef kriebelen, dat we in 2021 onze eerste fokteefje kochten. Na het behalen van de nodige papieren werd ParkstadDoodels een feit.
Omdat wij graag willen bijdragen aan een goed fokprogramma, proberen we waar we kunnen, dingen bij te blijven leren om zo onze honden en pups goed te kunnen begeleiden. Wij fokken niet enkel op kleur, maat of vacht, maar vooral op karakter en gezondheid. Vooral het welzijn van de dieren staat bij ons voorop. We hebben ons daarom ook aangesloten bij de rasvereniging en hopen dat we in de toekomst veel mensen kunnen laten genieten van dit geweldig ras. 

Parkstaddoodles Didi 8 weken oud