Zo doen WIJ ....... het !

Hoe werken...WIJ...?

Elke fokker heeft zijn of haar manier van werken. Wij vinden dat elke baas en pup het beste verdienen. Wij hebben ervoor gekozen, dat we op onze website een planning bekend maken. Deze planning kan door omstandigheden en moedernatuur natuurlijk altijd anders lopen. Dit is nog geen wachtlijst. Inschrijven is alleen mogelijk wanneer de wachtlijst is geopend.

zwarte doodles zijn mooi | parkstaddoodles | zo werken wij | leuk een pup

Wachtlijst

Na het lezen van onze website kunt U bijna niet meer wachten op een pup. U staat achter onze werkwijze en heeft besloten dat U graag een pup van ons wilt. Dan is het tijd voor de volgende stap: De planning in de gaten houden en inschrijven op de wachtlijst.
Na de dekking die aangeven is in onze planning, zal rond de 4e week van de dracht een echo plaatsvinden. Als deze echo positief is, kunnen wij een inschatting maken hoeveel pups er mogelijk zullen zijn. Zodra dit bekend is zullen wij onze wachtlijst openen. Hier kunt U zich inschrijven voor het desbetreffende nestje.

Kleur

LET OP !! Het is mogelijk dat er uit een teef verschillende kleuren kunnen komen. Ook kleuren die moeder of vader niet hebben. Dit is nu eenmaal moedernatuur. Wij hebben hier verder geen invloed op. Voor ons is een gezonde pup veel belangrijker dan de kleur. Een blonde teef en een blonde reu geven niet automatisch blonde pups. Hier komt echt meer bij kijken. Dit heeft met DNA en kleurcodes te maken. Wij kunnen wel per nest een schatting maken, welke kleuren er mogelijk geboren zullen worden, maar ook hier zijn wij afhankelijk van moedernatuur. Mocht U zich inschrijven voor een nestje zult U de beschikbare kleur moeten accepteren.

Zodra U zich wilt inschrijven, kunt U dat alléén voor dat specifieke nest doen.

.

Zodra U zich wilt inschrijven, kunt U dat alléén voor dat specifieke nestje doen. Wij hanteren een vragenlijst, omdat wij het belangrijk vinden om te weten waar onze puppy's gaan wonen en we willen het allerbeste leven voor hen. We zouden graag een indruk krijgen van Uw woon/leef/gezinssituatie. Deze vragenlijst word tevens gebruikt voor de puppymatch. Uiteraard word deze vragenlijst vertrouwelijk behandeld. Na het invullen van de vragenlijst gaat U een betaalverplichting aan. Deze kosten zijn niet terug vorderbaar. (Helaas hebben veel fokkers een wachtlijst waardoor er in de praktijk, mensen zijn die zich bij meerdere fokkers inschrijven om zo eerder een pup te kunnen krijgen. Wij vinden dat niet eerlijk tegenover andere pupkopers, die wij daardoor teleur moeten stellen en hanteren daarom inschrijfgeld c.q. administratiekosten). Zodra de pups geboren zijn hebben we zekerheid betreffende het aantal pups en hoeveel Doodlebaasjes we zeker (nog meer) blij kunnen maken. Mocht het zo zijn dat er toch door moedernatuur minder pups geboren worden dan gedacht, enkel dan maken wij het inschrijfgeld terug over. Het blijft een natuurlijk proces waar wij met al onze goede bedoelingen geen invloed op hebben (dit is nog nooit gebeurd). De pups zullen rond de leeftijd van 6 weken worden gechipt en door een dierenarts worden gecontroleerd en ingeënt. Hierna komt het leukste en moeilijkste voor jullie, “de knuffeldag”. Deze dag zegt het al. U als gezin mag komen kijken en knuffelen met de pups. Wij proberen dit altijd te doen door middel van een schema, met 1 gezin tegelijk. Zo heeft iedereen de tijd goed naar de pups te kijken. Na de knuffeldag volgt er een karaktertest. Deze doen we om een goede "match" te kunnen maken tussen pup en gezin. Er wordt bij de plaatsing rekening gehouden met Uw gezinssituatie. Wij als fokker hebben altijd de eerste keuze om ons fokprogramma uit te breiden. Deze pup zal dan in een gastgezin gaan wonen. Wij werken met karaktermatching, zo proberen wij elke pup bij de juiste baas te plaatsen. Een pup die echt veel moeite heeft met drukte, zetten wij bijvoorbeeld niet bij een druk gezin met jonge kinderen, maar liever bij "oudere mensen" of bijvoorbeeld een gezin zonder kinderen. Nadat wij alle pups hebben gematcht, kunnen we alle baasjes blij maken en is het aftellen begonnen. Als de pups ca.8 weken zijn, mogen de pups naar hun for-ever-home en gaat het avontuur beginnen.

doodle op de bank | AustralianLabradoodle | Parkstaddoodles | Puppy mee naar huis

Samen met een puppypakket gaan alle pups met hun nieuwe baasjes mee naar huis.

Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail.